L’associació per la Cooperació i el Desenvolupament Amics de Manitos neix amb l’objectiu de treballar per a la Cooperació al Desenvolupament de CANAT (Centro de Ayuda a los niños y adolescentes trabajadores) situat a Piura (Perú).

Aquí viu, des dels darrers 40 anys, el fundador i president de CANAT, el Padre Juan, el jesuïta Juan Hernández, «El Mudo», que va finalitzar la seva formació com a jesuïta a Granada per a treballar al servei de les comunitats camperoles de Perú.

Arran d’una visita de la professora calellenca Montse Hernández a la comunitat, va sorgir la idea de crear un grup de suport als projectes de CANAT desde Catalunya.

A més l’associació Amics de Manitos també vol difondre la realitat de la infantesa i l’adolescència a Piura per sensibilitzar sobre les desigualtats i desequilibris entre el Nord i el Sud.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació participa en el Consell de Solidaritat de l’Ajuntament de Calella i d’altres poblacions properes, com Pineda i Sant Pol. D’altra banda, Amics de Manitos col·labora en els actes solidaris organitzats per diferents entitats catalanes.